Strona 4 z 7

: 09.12.2008, 19:43
autor: Matt
Za parę dni nie będzie już podziału. Non-stop 2Mb/sek :D Teraz tylko testują.

: 08.02.2009, 13:22
autor: Sztetke
data jak wyżej widać a podział jak był tak jest...pozostawię bez komentarza...tak się nieszczęśliwie składa dla mnie i panów z ItCompu że gram w sieciówkę a raczej staram się bardzo...2Mb/s chyba na papierze...

: 29.04.2009, 10:04
autor: gys0n
W chwili obecnej usługa została uruchomiona o parametrach do 4 Mbit/s w godzinach od 0200 - 0800, 2 Mbit/s w godzinach od 0800 do 1100 i od 2300 do 0200 oraz 1 Mbit/s w godzinach od 1100 do 2300 synchronicznie w dwie strony. Czynimy starania w celu rozszerzenia naszej oferty.

Na 6-lecie ITCOMP'u firma SPEED-COMP Pogotowie Komputerowe, przygotowała dla Państwa ofertę specjalną. PROMOCJA TYLKO DLA KIENTÓW FIRMY ITCOMP !!! Szczegóły niebawem.

źródło ITCOMP 10 kwiecień 2009

: 29.04.2009, 15:10
autor: domi
zeby tak na Niwkach też był taki net:/

: 28.05.2009, 17:55
autor: klops
witam. moze najpierw opisze moj przypadek a potem zadam pytania:
ostatnio(jesien 2008) padla mi sieciowka w kompie, po zmianie na inna net nie chodzil wiec zadzwonilem do itcompu, przyjechal jakis koles i powiedzial ze skoro zmienilem karte to nie dziala bo on tam u siebie musi wklepac adres MAC tej karty, tak tez zrobil i po godzinie internet juz byl i jest do dzisiaj.
teraz w domu zamiast 1 mam juz 3 komputery (2*PC + lapek)i oczywiscie chcialbym miec neta na wszystkich 3(na lapku WiFi). moze ktos mial/ma podobny problem i moze mi odpowiedziec na kilka pytan:

1)czy itcomp moze zabronic mi podzialu netu na tyle kompow(wszystkie sa oczywiscie u mnie w mieszkaniu i nie ma tu mowy o tym ze chce sie np zlozyc z sasiadem i podzielic potem lacze)

2)czy podzial łacza routerem jest zgodny z umowa(ktora nawiasem mowiac zgubilem :? ) ktora wszyscy mamy z itcomp'em??

3)jak to zrobic technicznie?? juz troche czytalem o tym na elektrodzie i wyczytalem ze w takim wypadku router musi miec funkcje klonowania adresu MAC i wtedy administrator widzi tylko jedno urzadzenie(router, do ktorego wklepuje ten adres karty sieciowej z kompa, na ktorej neta mam teraz), a to co robie za routerem to moja prywatna sprawa;) czyli podlaczam wszystkie kompy jakie mam w domu.

4) jesli ktos ma inne/lepsze/ciekawsze/prostsze pomysly jak to zrobic technicznie to prosze sie podzielic tymi pomyslami :wink:

5) jesli to co chce zrobic narusza warunki umowy z itcompem, czyli w skrocie jest nielegalne to tez prosze o taka informacje

6) nawet jesli to jest nielegalne to czy opisany przeze mnie sposob zadziala??? :lol: :lol:
pozdro

: 28.05.2009, 17:57
autor: Matt
browarman ma podobny podział u siebie (desktop + laptop-wifi). Nie ma z tym żadnego problemu w ITCOMPie. Jak kupisz u nich router to Ci dodatkowo wszystko skonfigurują.

: 28.05.2009, 18:17
autor: klops
dzieki za info.
p.s.to sie nazywa administrator-odpowiedz po 2 minutach :D

: 28.05.2009, 20:52
autor: gys0n
Ja mam 2 stacjonarne na chacie i też chodzą na routerze i nie ma najmniejszego problemu.. po prostu podział szybkości łącza..

: 29.05.2009, 09:22
autor: Matt
Dodam jeszcze, że jakiś czas temu miałem u rodziców 2 kompy podłączone do neta z ITCOMPu bez routera. Wystarczy mieć jednego kompa, który chodzi non stop - w tym przypadku był to mój komp, którego i tak nigdy nie wyłączałem ;) - a w nim 2 karty sieciowe. Jedna od ITCOMPu, a druga do połączenia komputera w drugim pokoju. No i teraz w windowsie tylko włączyć udostępnianie połączenia internetowego, wpisać odpowiednie IP, maskę i bramę i wszystko śmigało, że aż miło ;)

Re: ITCOMP

: 22.10.2009, 14:44
autor: Avalon
Matt nie masz wieści czy ITCOMP planuje jakieś zmiany w prędkości? Nie mówie, że ma być odrazu 25 Mb ( tak ma w UPC moja znajoma), ale mogło by być na stałe 4 Mb, a nie tylko w środku nocy. Znasz chłopaków lepiej i może Tobie coś powiedzą.

Re: ITCOMP

: 22.10.2009, 14:52
autor: Matt
Mogę tylko powiedzieć tyle, że ITCOMP szykuje dla nas parę niezłych niespodzianek ale nie mogę zdradzać żadnych szczegółów. Napewno będzie szybciej za tę samą cenę ;) Ale kiedy to nastąpi? ...w niedalekiej przyszłości ;)

Re: ITCOMP

: 22.10.2009, 16:32
autor: Avalon
Dzięki za szybką odpowiedź. Już nie mogę się doczekać :D

Dla tych co nie czytają poczty wiadomość od ITCOMP-u
Ponownie dla Państwa zwiększamy prędkość działania internetu w naszej sieci bez zmiany ceny abonamentu!!!

Na przełomie 2009/2010 kończymy inwestycję pozwalającą nam uruchomić
dwa niezależne łącza!!!

Dzięki zastosowaniu protokołu BGP będziemy w
stanie optymalnie kierować ruchem
wychodzącym jak i przychodzącym z naszej sieci.

Poprawienie jakości usług będzie przebiegać stopniowo i rozłoży sie na trzy etapy:

1 etap - zwiększenie przepustowości --- już w grudniu
(do 8 Mbit/s w nocy + proporcjonalne wzrosty w dzień synchronicznie w dwie strony)
2 etap - zmiana adresów IP sieci + uruchomienie BGP --- przygotowanie do wdrażania nowych usług m.in. IPTV + zwiększenie przepustowości
3 etap - uruchomienie drugiego łącza --- dalsze zwiększanie przepustowości

Zakończenie wszystkich etapów planujemy do końca marca 2010 (zmiany wymagają zarówno wdrożenia jak i przetestowania).

Większość prac rekonfiguracyjnych będzie wykonywana nocą, aby ograniczyć czas niedostępności usługi.

Mogą wystąpić również chwilowe przerwy w ciągu dnia, za co z góry serdecznie Państwa przepraszamy.

Re: ITCOMP

: 06.12.2009, 18:50
autor: Matt
To naprawdę wielki skok :) Tak trzymać.

Re: ITCOMP

: 19.12.2009, 11:57
autor: Avalon
Matt nie wiesz kiedy będzie podwojana prędkość? Zostało już niewiele dni do końca grudnia, a odliczając świeta, to już naprawdę nie dużo czasu zostało. Już nie moge się doczekać, a cytując "jestem nadzwyczaj spokojny człowiek" Yellow_Colorz_PDT_06

Re: ITCOMP

: 23.12.2009, 09:00
autor: Matt
Nie mam żadnych oficjalnych informacji ale widzę zmianę bo teraz (g.9:00) ściągam z prędkością 3Mb/s :)