ITCOMP

Wszystko co związanie z komputerami i dostępem do światowej pajęczyny
Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3417
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 09.12.2008, 19:43

Za parę dni nie będzie już podziału. Non-stop 2Mb/sek :D Teraz tylko testują.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Sztetke
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 351
Rejestracja: 22.07.2004, 20:33

Post autor: Sztetke » 08.02.2009, 13:22

data jak wyżej widać a podział jak był tak jest...pozostawię bez komentarza...tak się nieszczęśliwie składa dla mnie i panów z ItCompu że gram w sieciówkę a raczej staram się bardzo...2Mb/s chyba na papierze...
sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie...

Awatar użytkownika
gys0n
Moderator
Moderator
Posty: 858
Rejestracja: 22.09.2004, 21:43
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: gys0n » 29.04.2009, 10:04

W chwili obecnej usługa została uruchomiona o parametrach do 4 Mbit/s w godzinach od 0200 - 0800, 2 Mbit/s w godzinach od 0800 do 1100 i od 2300 do 0200 oraz 1 Mbit/s w godzinach od 1100 do 2300 synchronicznie w dwie strony. Czynimy starania w celu rozszerzenia naszej oferty.

Na 6-lecie ITCOMP'u firma SPEED-COMP Pogotowie Komputerowe, przygotowała dla Państwa ofertę specjalną. PROMOCJA TYLKO DLA KIENTÓW FIRMY ITCOMP !!! Szczegóły niebawem.

źródło ITCOMP 10 kwiecień 2009

domi
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 26
Rejestracja: 21.01.2009, 19:38

Post autor: domi » 29.04.2009, 15:10

zeby tak na Niwkach też był taki net:/

Awatar użytkownika
klops
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 360
Rejestracja: 04.12.2004, 15:27

Post autor: klops » 28.05.2009, 17:55

witam. moze najpierw opisze moj przypadek a potem zadam pytania:
ostatnio(jesien 2008) padla mi sieciowka w kompie, po zmianie na inna net nie chodzil wiec zadzwonilem do itcompu, przyjechal jakis koles i powiedzial ze skoro zmienilem karte to nie dziala bo on tam u siebie musi wklepac adres MAC tej karty, tak tez zrobil i po godzinie internet juz byl i jest do dzisiaj.
teraz w domu zamiast 1 mam juz 3 komputery (2*PC + lapek)i oczywiscie chcialbym miec neta na wszystkich 3(na lapku WiFi). moze ktos mial/ma podobny problem i moze mi odpowiedziec na kilka pytan:

1)czy itcomp moze zabronic mi podzialu netu na tyle kompow(wszystkie sa oczywiscie u mnie w mieszkaniu i nie ma tu mowy o tym ze chce sie np zlozyc z sasiadem i podzielic potem lacze)

2)czy podzial łacza routerem jest zgodny z umowa(ktora nawiasem mowiac zgubilem :? ) ktora wszyscy mamy z itcomp'em??

3)jak to zrobic technicznie?? juz troche czytalem o tym na elektrodzie i wyczytalem ze w takim wypadku router musi miec funkcje klonowania adresu MAC i wtedy administrator widzi tylko jedno urzadzenie(router, do ktorego wklepuje ten adres karty sieciowej z kompa, na ktorej neta mam teraz), a to co robie za routerem to moja prywatna sprawa;) czyli podlaczam wszystkie kompy jakie mam w domu.

4) jesli ktos ma inne/lepsze/ciekawsze/prostsze pomysly jak to zrobic technicznie to prosze sie podzielic tymi pomyslami :wink:

5) jesli to co chce zrobic narusza warunki umowy z itcompem, czyli w skrocie jest nielegalne to tez prosze o taka informacje

6) nawet jesli to jest nielegalne to czy opisany przeze mnie sposob zadziala??? :lol: :lol:
pozdro
Ludzie inteligentni często się upijają, by bezkonfliktowo żyć z idiotami...

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3417
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 28.05.2009, 17:57

browarman ma podobny podział u siebie (desktop + laptop-wifi). Nie ma z tym żadnego problemu w ITCOMPie. Jak kupisz u nich router to Ci dodatkowo wszystko skonfigurują.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
klops
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 360
Rejestracja: 04.12.2004, 15:27

Post autor: klops » 28.05.2009, 18:17

dzieki za info.
p.s.to sie nazywa administrator-odpowiedz po 2 minutach :D
Ludzie inteligentni często się upijają, by bezkonfliktowo żyć z idiotami...

Awatar użytkownika
gys0n
Moderator
Moderator
Posty: 858
Rejestracja: 22.09.2004, 21:43
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: gys0n » 28.05.2009, 20:52

Ja mam 2 stacjonarne na chacie i też chodzą na routerze i nie ma najmniejszego problemu.. po prostu podział szybkości łącza..

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3417
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 29.05.2009, 09:22

Dodam jeszcze, że jakiś czas temu miałem u rodziców 2 kompy podłączone do neta z ITCOMPu bez routera. Wystarczy mieć jednego kompa, który chodzi non stop - w tym przypadku był to mój komp, którego i tak nigdy nie wyłączałem ;) - a w nim 2 karty sieciowe. Jedna od ITCOMPu, a druga do połączenia komputera w drugim pokoju. No i teraz w windowsie tylko włączyć udostępnianie połączenia internetowego, wpisać odpowiednie IP, maskę i bramę i wszystko śmigało, że aż miło ;)
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Avalon
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 26.10.2006, 17:53

Re: ITCOMP

Post autor: Avalon » 22.10.2009, 14:44

Matt nie masz wieści czy ITCOMP planuje jakieś zmiany w prędkości? Nie mówie, że ma być odrazu 25 Mb ( tak ma w UPC moja znajoma), ale mogło by być na stałe 4 Mb, a nie tylko w środku nocy. Znasz chłopaków lepiej i może Tobie coś powiedzą.
Na początku była cisza, a wokół niej ciemność
Potem mrok przeszył okrzyk światła i powstał chaos
Gdy wypalił się jego ból, powstał Świat ...
MattRix

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3417
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Re: ITCOMP

Post autor: Matt » 22.10.2009, 14:52

Mogę tylko powiedzieć tyle, że ITCOMP szykuje dla nas parę niezłych niespodzianek ale nie mogę zdradzać żadnych szczegółów. Napewno będzie szybciej za tę samą cenę ;) Ale kiedy to nastąpi? ...w niedalekiej przyszłości ;)
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Avalon
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 26.10.2006, 17:53

Re: ITCOMP

Post autor: Avalon » 22.10.2009, 16:32

Dzięki za szybką odpowiedź. Już nie mogę się doczekać :D

Dla tych co nie czytają poczty wiadomość od ITCOMP-u
Ponownie dla Państwa zwiększamy prędkość działania internetu w naszej sieci bez zmiany ceny abonamentu!!!

Na przełomie 2009/2010 kończymy inwestycję pozwalającą nam uruchomić
dwa niezależne łącza!!!

Dzięki zastosowaniu protokołu BGP będziemy w
stanie optymalnie kierować ruchem
wychodzącym jak i przychodzącym z naszej sieci.

Poprawienie jakości usług będzie przebiegać stopniowo i rozłoży sie na trzy etapy:

1 etap - zwiększenie przepustowości --- już w grudniu
(do 8 Mbit/s w nocy + proporcjonalne wzrosty w dzień synchronicznie w dwie strony)
2 etap - zmiana adresów IP sieci + uruchomienie BGP --- przygotowanie do wdrażania nowych usług m.in. IPTV + zwiększenie przepustowości
3 etap - uruchomienie drugiego łącza --- dalsze zwiększanie przepustowości

Zakończenie wszystkich etapów planujemy do końca marca 2010 (zmiany wymagają zarówno wdrożenia jak i przetestowania).

Większość prac rekonfiguracyjnych będzie wykonywana nocą, aby ograniczyć czas niedostępności usługi.

Mogą wystąpić również chwilowe przerwy w ciągu dnia, za co z góry serdecznie Państwa przepraszamy.
Na początku była cisza, a wokół niej ciemność
Potem mrok przeszył okrzyk światła i powstał chaos
Gdy wypalił się jego ból, powstał Świat ...
MattRix

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3417
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Re: ITCOMP

Post autor: Matt » 06.12.2009, 18:50

To naprawdę wielki skok :) Tak trzymać.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Avalon
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 26.10.2006, 17:53

Re: ITCOMP

Post autor: Avalon » 19.12.2009, 11:57

Matt nie wiesz kiedy będzie podwojana prędkość? Zostało już niewiele dni do końca grudnia, a odliczając świeta, to już naprawdę nie dużo czasu zostało. Już nie moge się doczekać, a cytując "jestem nadzwyczaj spokojny człowiek" Yellow_Colorz_PDT_06
Na początku była cisza, a wokół niej ciemność
Potem mrok przeszył okrzyk światła i powstał chaos
Gdy wypalił się jego ból, powstał Świat ...
MattRix

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3417
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Re: ITCOMP

Post autor: Matt » 23.12.2009, 09:00

Nie mam żadnych oficjalnych informacji ale widzę zmianę bo teraz (g.9:00) ściągam z prędkością 3Mb/s :)
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

ODPOWIEDZ