ITCOMP

Wszystko co związanie z komputerami i dostępem do światowej pajęczyny
wojtek1981
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 177
Rejestracja: 14.12.2004, 19:37
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: wojtek1981 » 06.09.2007, 11:38

U mnie 1114 pobor 1002 wysylanie.

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3420
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 06.09.2007, 12:01

Zrobiłem sobie test:

DL: 1057 kbps
UL: 1008 kbps

Na razie pasuje ;)
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Avalon
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 26.10.2006, 17:53

Post autor: Avalon » 07.09.2007, 10:08

Nie wiem z jakiego licznika korzystaliście lub jakie macie komputery, bo u mnie jest:
Obecnie szybkość Twojego łącza mierzona od serwera TEST.4WEB.PL wynosi:

834.20kbps

możesz ściągać z szybkością 104.28 KB/sec. z naszych serwerów.
Na początku była cisza, a wokół niej ciemność
Potem mrok przeszył okrzyk światła i powstał chaos
Gdy wypalił się jego ból, powstał Świat ...
MattRix

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3420
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 07.09.2007, 10:52

Użyłem tego testera :arrow: www.speedtest.pl

Mój komp to stary PIII - 1GHz, 320MB RAM, WinXP + IE7 i oczywiście łącze ITCOMP. Przed sekundą osiągnąłem jeszcze lepsze wyniki bo aż 1059/1010 kbps :D
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3420
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 17.12.2007, 11:16

Oto mail, który dostali wszyscy abonenci ITCOMP:
MetroEthernet w ITCOMP

Kolejna rewolucja technologiczna w ITCOMP'ie. Uruchamiamy nowe łącze
MetroEthernet. Łącze będzie pracowało w technologii GigaBit Ethernet. Jest
to najnowsze rozwiązanie wypierające technologie ATM w sieciach WAN.

Przejście na nową technologie będzie wiązało się ze wzrostem szybkości
działania internetu, a co za tym idzie jakością świadczonych przez nas
usług. Uruchomienie nowego łącza pozwoli nam na dalszy dynamiczny rozwój
oraz zapewni naszym użytkownikom szybki i stabilnie działający internet.

W okresie uruchomieniowym mogą wystąpić przejściowe problemy z dostępem do
internetu, w związku z tym prosimy Państwa o wyrozumiałość. Dołożymy
wszelkich starań, aby wdrożenie nowej technologi było jak najmniej
uciążliwe dla naszych klientów.

Z poważaniem

Zespół ITCOMP
www.itcomp.pl
Podobno coś się szykuje już na święta - nie zdradzają jednak żadnych szczegółów. Jeśli coś wiecie to napiszcie ;)
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
klops
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 360
Rejestracja: 04.12.2004, 15:27

Post autor: klops » 17.12.2007, 15:59

a cena zostanie ta sama?? :P tylko zeby mi na swieta netu nie odłączyli przypadkiem :?
Ludzie inteligentni często się upijają, by bezkonfliktowo żyć z idiotami...

Bilet
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 387
Rejestracja: 29.04.2006, 15:47
Lokalizacja: W pogoni za lepszym Jutrem.........

Post autor: Bilet » 17.12.2007, 18:06

z tego co słyszałem abonament ma wzrosnac do 74 lub 78 zł niewiem czy to pewne ale tak słyszałem;)
,,sens jakiegoś epizodu nie tkwił w środku jak pestka,lecz otaczał z zewnątrz opowiesc,która rzucała nań światło
-jak blask oświetla opary-
na wzór mglistych aureoli,widzialnych czasem przy widmowym oświetleniu księżyca"...

wojtek1981
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 177
Rejestracja: 14.12.2004, 19:37
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: wojtek1981 » 17.12.2007, 18:33

Abonament zostaje ten sam na 100%

Awatar użytkownika
Avalon
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 26.10.2006, 17:53

Post autor: Avalon » 17.12.2007, 19:52

Mam nadzieję, bo jednorazowy wzrost o 50% to była by przesada. Nie mówie, że nie mają podnosić ceny ale w grancach rozsątku i możliwej do zaakceptowania przez większość z internautów. Oczywiście wolę żeby została bez zmian.
Na początku była cisza, a wokół niej ciemność
Potem mrok przeszył okrzyk światła i powstał chaos
Gdy wypalił się jego ból, powstał Świat ...
MattRix

Awatar użytkownika
szwajcar
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 154
Rejestracja: 07.09.2007, 08:49

Post autor: szwajcar » 17.12.2007, 20:02

Ja tez mam nadzieje ze cena zostanie ta sama przynajmniej przez kilka miesiecy po za tym jak by naprawde dzwigli cene o 50% to myśle że wielu kliętów mogli by starcic.

Awatar użytkownika
klops
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 360
Rejestracja: 04.12.2004, 15:27

Post autor: klops » 18.12.2007, 14:04

szwajcar pisze:Ja tez mam nadzieje ze cena zostanie ta sama przynajmniej przez kilka miesiecy po za tym jak by naprawde dzwigli cene o 50% to myśle że wielu kliętów mogli by starcic.
jesli podniosa o 50%, nie wazne czy teraz czy za 3 miesiace, to na pewno zrezygnuje. za pieniadze ktore placimy teraz internet juz powinien byc szybszy... ale jak ktos ma monopol to wiadomo- robi co chce :wink:
Ludzie inteligentni często się upijają, by bezkonfliktowo żyć z idiotami...

Awatar użytkownika
lukas
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 668
Rejestracja: 20.12.2006, 22:50
Lokalizacja: z bufetu
Kontakt:

Post autor: lukas » 18.12.2007, 14:28

za te pieniadze to powinien być 'przeciag'. na obrzeżach sosnowca za 39 zeta mają 2000kbps :shock: a taka predkosc jak u nas jest za 25.......to tyle.

Awatar użytkownika
BrowarMan
Moderator
Moderator
Posty: 1467
Rejestracja: 05.07.2004, 13:28
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: BrowarMan » 18.12.2007, 17:10

No dokładnie..płacimy "słono" za to co mamy...a na obecną chwile za 50 zł można mieć co najmniej dwa razy więcej..wystarczy tylko przejrzeć oferty..wiec mam nadzieje ze cena na razie pozostanie ta sama..a jeżeli sie ma zmienić niech zmienia sie proporcjonalnie do usługi...na razie nam to nie grozi z tego co piszecie ale niech panowie w ITCOMP'ie nie czuja sie monopolistami..
Nigdy nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu, a potem pokonają doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Avalon
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 347
Rejestracja: 26.10.2006, 17:53

Post autor: Avalon » 21.12.2007, 23:35

Mam pytanko: czy dzisiaj tak ok. godz. 18-21 miał ktoś problemy z internetem? Bo sam nie wiem czy to mój komp. czy Itcomp coś działał przy sieci? Chciałem ściągnąć filmik (53,3Mb) i wciągu ponad godziny nie udało mi się. Pobór był w przedziale 0,1kb-15kb i to nie pomyłka ani żart-poprostu tak wskazywało.
Na początku była cisza, a wokół niej ciemność
Potem mrok przeszył okrzyk światła i powstał chaos
Gdy wypalił się jego ból, powstał Świat ...
MattRix

Bilet
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 387
Rejestracja: 29.04.2006, 15:47
Lokalizacja: W pogoni za lepszym Jutrem.........

Post autor: Bilet » 22.12.2007, 14:26

To ITCOMP ostatnio tez miałem problemy takie małe problemy moga potrwac gdzy trwa przełanczanie sieci na tą nowa technologie
,,sens jakiegoś epizodu nie tkwił w środku jak pestka,lecz otaczał z zewnątrz opowiesc,która rzucała nań światło
-jak blask oświetla opary-
na wzór mglistych aureoli,widzialnych czasem przy widmowym oświetleniu księżyca"...

ODPOWIEDZ