Tworzenie stron WWW (HTML, PHP, Java, Flash, itp)

Wszystko co związanie z komputerami i dostępem do światowej pajęczyny
Awatar użytkownika
Cpt_Willard
Woźny
Posty: 509
Rejestracja: 25.06.2004, 09:53
Lokalizacja: Dark corners of the earth
Kontakt:

Post autor: Cpt_Willard » 16.08.2004, 17:30

Heheh Zielona Fala jest mi dobrze znana :) w czasach szaleństwa modemowego czasem odwiedzałem tą stronkę ;) aż się łezka w oku kręci kiedy sobie przypomnę kiedy to było :D No ja zaczynam się powoli przekonywac do HTML'a. Poza tym człowiek czuje jakąś większą satysfakcję jak napisze coś ręcznie a nie używa gotowych wzorców typu click&drag.

P.S Znasz może jakieś darmowe servery z dużą ilością miejsca dostępnego?? Bo mamy trochę zdjęć :)
"The only thing I ever saw that came close to Objective Journalism was a closed-circuit TV setup that watched shoplifters in the General Store at Woody Creek, Colorado"
Hunter S. Thompson

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 16.08.2004, 18:17

Cpt_Willard pisze:Heheh Zielona Fala jest mi dobrze znana :) w czasach szaleństwa modemowego czasem odwiedzałem tą stronkę
Miło mi to słyszeć :wink:
Cpt_Willard pisze:człowiek czuje jakąś większą satysfakcję jak napisze coś ręcznie a nie używa gotowych wzorców typu click&drag
Ja tak samo :)
Cpt_Willard pisze:P.S Znasz może jakieś darmowe servery z dużą ilością miejsca dostępnego?? Bo mamy trochę zdjęć :)
www.friko.pl - 200MB jak ostatnio sprawdzałem. Czasami trochę wolno chodzi ale pracują nad tym cały czas. Poza tym obsługują PHP. Tam zaczynałem z serwisem Poręby :wink:
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Cpt_Willard
Woźny
Posty: 509
Rejestracja: 25.06.2004, 09:53
Lokalizacja: Dark corners of the earth
Kontakt:

Post autor: Cpt_Willard » 16.08.2004, 20:10

Słuchaj mam problem z zalogowaniem się do mojego konta na friko.pl. Używam win comandera i nie chce się połączyć. User się zgadza ale password nie. Nie wiem jaka jest przyczyna?? Czy może trzeba się jakoś specjalnie łączyć??
"The only thing I ever saw that came close to Objective Journalism was a closed-circuit TV setup that watched shoplifters in the General Store at Woody Creek, Colorado"
Hunter S. Thompson

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 16.08.2004, 20:33

a włączyłeś tryb pasywny?
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Cpt_Willard
Woźny
Posty: 509
Rejestracja: 25.06.2004, 09:53
Lokalizacja: Dark corners of the earth
Kontakt:

Post autor: Cpt_Willard » 16.08.2004, 20:53

Tak :/ sprawdzałem wszystko kilka razy. No nic poczekam do jutra może się coś poprawi. :?
"The only thing I ever saw that came close to Objective Journalism was a closed-circuit TV setup that watched shoplifters in the General Store at Woody Creek, Colorado"
Hunter S. Thompson

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 16.08.2004, 20:56

przed chwilą sprawdzałem i friko działa. hmm nie wiem co to może być.. też używam Win Commandera :? Zapytam dla pewności... a czy przypadkiem nie podajesz loginu i hasła używanego do logowania do PANELU friko? :wink:
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Timmy
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 162
Rejestracja: 16.06.2004, 20:52
Lokalizacja: Poręba

Post autor: Timmy » 22.08.2004, 12:15

No Kapitanie :), widzę że masz ten sam problem co ja, a rozwiązanie jest takie:
Zaloguj się na friko.pl, później zakładka panel, twoje serwisy i dodaj serwis, jak założysz serwis o nazwie powiedzmy "airsoft.friko.pl" to przy logowaniu w win commanderze wpisujesz nazwę hosta "airsof.friko.pl", urzytkownik "airsoft", a hasło wyślą ci na mejla. Później dajesz połącz i już możesz działać na serwerku. To tyle czeka na updejty stronki, moja już jest na serwerze, ale narazie nie podaje linka, dopiero jak skończe to się pochwale :D

POZDRO

Awatar użytkownika
Cpt_Willard
Woźny
Posty: 509
Rejestracja: 25.06.2004, 09:53
Lokalizacja: Dark corners of the earth
Kontakt:

Post autor: Cpt_Willard » 24.08.2004, 01:41

Mam małą prośbę moglibyście sprawdzić jak wam działa strona?? Co prawda działa tylko galeria, ale pomimo to sprawdźcie. Adres www.nsa.friko.pl no i napiszcie jakich przeglądarek używaćie. Bo umnie z Operą są jakieś małe problemy.
"The only thing I ever saw that came close to Objective Journalism was a closed-circuit TV setup that watched shoplifters in the General Store at Woody Creek, Colorado"
Hunter S. Thompson

Awatar użytkownika
Cpt_Willard
Woźny
Posty: 509
Rejestracja: 25.06.2004, 09:53
Lokalizacja: Dark corners of the earth
Kontakt:

Post autor: Cpt_Willard » 24.08.2004, 01:44

Acha i napisze jak z szybkością ładowania się stronki i jakie macie łącza ;) thank you from the mountain :wink: :lol: :lol: :lol:
"The only thing I ever saw that came close to Objective Journalism was a closed-circuit TV setup that watched shoplifters in the General Store at Woody Creek, Colorado"
Hunter S. Thompson

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 24.08.2004, 10:29

Działa. Używam IE 6.0 Strona wczytywała mi się ok 50-60 sekund. Mam łącze z TIVNET'u ale to może być też wina friko.pl :roll:
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Timmy
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 162
Rejestracja: 16.06.2004, 20:52
Lokalizacja: Poręba

Post autor: Timmy » 24.08.2004, 21:28

Stronka jakoś wolno się wczytuje, ale to wina friko.pl u mnie jest to samo. Ja działam na Operze i też mam problem, jakieś niepotrzebne odstępy mi się w tabelkach robią, a na IE działa normalnie. A co do twojej stornki to powinieneś na niej umieścić jeszcze taki kodzik

Kod: Zaznacz cały

<iframe width="50" height="39" src="http://friko.pl/ranking/r.php?RkZGRkZG=02ad8ef2e6728cd1aa9e6d43cee929a094349d72da17a4d0fb1cc3625ed748fa546c0" frameborder=0 scrolling=No></iframe>
bo inaczej wywalą cie z serwera.
Może znacie jakieś inne darmowe serwery?? Jest jeszcze piwko.pl, ale chyba coś modernizują i narazie nie działa. Znalazłem jeszcze jeden darmowy http://www.imageshack.us/, na którym można umieszczać obrazki do 1 MB.

Awatar użytkownika
Cpt_Willard
Woźny
Posty: 509
Rejestracja: 25.06.2004, 09:53
Lokalizacja: Dark corners of the earth
Kontakt:

Post autor: Cpt_Willard » 24.08.2004, 22:57

Myślę, żeby umieścić przed stroną główną informację o tym, że najlepiej oglądać w IE i o wolnym działaniu.

Matt masz może jakiś banner do twojej strony to z chęcią wrzucę go do siebie??
"The only thing I ever saw that came close to Objective Journalism was a closed-circuit TV setup that watched shoplifters in the General Store at Woody Creek, Colorado"
Hunter S. Thompson

Awatar użytkownika
Cpt_Willard
Woźny
Posty: 509
Rejestracja: 25.06.2004, 09:53
Lokalizacja: Dark corners of the earth
Kontakt:

Post autor: Cpt_Willard » 24.08.2004, 23:07

Orientujecie się może jak zrobić taki gustowny zegar/licznik/pasek który informóje o ilości załadowanych KB?? I kiedy strona się załaduje można wtedy nacisnąć przycisk:) i pokazuje się od razu cała. Ma ktoś doświadczenie z takim czymś??
"The only thing I ever saw that came close to Objective Journalism was a closed-circuit TV setup that watched shoplifters in the General Store at Woody Creek, Colorado"
Hunter S. Thompson

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 25.08.2004, 11:11

deskorolkasz pisze:...powinieneś na niej umieścić jeszcze taki kodzik

Kod: Zaznacz cały

<iframe width="50" height="39" src="http://friko.pl/ranking/r.php?RkZGRkZG=02ad8ef2e6728cd1aa9e6d43cee929a094349d72da17a4d0fb1cc3625ed748fa546c0" frameborder=0 scrolling=No></iframe>
bo inaczej wywalą cie z serwera...
Chyba nie ma na friko takiego wymogu. Musisz tylko dać link do www.friko.pl i tyle.
Cpt_Willard pisze:Orientujecie się może jak zrobić taki gustowny zegar/licznik/pasek który informóje o ilości załadowanych KB?? I kiedy strona się załaduje można wtedy nacisnąć przycisk:) i pokazuje się od razu cała. Ma ktoś doświadczenie z takim czymś??
Zobacz sobie stronkę LUCKER'a
:arrow: http://askporeba.one.pl
Nie ma tam ilości załadowanych KB ale samo ładowanie strony w tle. Widoczna jest tylko animacja (taki prowizoryczny pasek zaawansowania) Jak rozszyfrujesz źródło to będziesz wiedział jak to zrobić :wink: :D
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Timmy
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 162
Rejestracja: 16.06.2004, 20:52
Lokalizacja: Poręba

Post autor: Timmy » 25.08.2004, 20:48

Jak nie to nie, już ten baner wypiepszam ze strony :)

ODPOWIEDZ