Problem ZOBACZCIE :(

Wszystko co związanie z komputerami i dostępem do światowej pajęczyny
Porębianin
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 179
Rejestracja: 01.07.2004, 19:33
Lokalizacja: ...

Problem ZOBACZCIE :(

Post autor: Porębianin » 13.10.2005, 21:37

Qurde śmigając po sieci ,wszedłem na stronke www.djwitek.prv.pl i zostałem wyposażony w wszelakie trojany i inne , dobra zarzuciłem programik Ad-adware , po usuwało ,tylko nie usunęło mi pięknej tapety z pulpitu (w załaczniku) jak to usunąć , nie da sie oczywiste w ustawieniach pulpitu :( , zna ktoś program , wie co z tym zrobić .. Prosze o podpowiedzi...
Obrazek

Awatar użytkownika
ZiGi
Mistrzu
Mistrzu
Posty: 1140
Rejestracja: 16.06.2004, 20:28
Kontakt:

Post autor: ZiGi » 13.10.2005, 21:47

proponuje zgrac sobie wszystkie wazne info na plyty lub na jedna z partycji a druga sformatowac... To pomoze napewno ;) No i oczywiscie sformatowac ta z winem i zainstalowaz nowy
Obrazek

Porębianin
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 179
Rejestracja: 01.07.2004, 19:33
Lokalizacja: ...

Post autor: Porębianin » 13.10.2005, 21:51

oj ZIGI zapomniałem dopisać , że bez formata :? :?

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 14.10.2005, 00:04

Proponuję jeszcze zajrzeć do Panelu sterowania > Dodaj lub usuń programy. Tam odinstalować wszystko co podejrzane czyli ze słowami: ad, free, web, search, browser, itp. Jeśli to nie pomoże to niestety pozostaje sposób ZiGi'ego :cry: Na przyszłość polecam zainstalowanie SP2 do WinXP, włączyć automatyczne aktualizacje i firewalla. Mnie jeszcze nie zawódł - bez formatu 1,5 roku bez względu na jakie strony wchodzę :wink:
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
gys0n
Moderator
Moderator
Posty: 858
Rejestracja: 22.09.2004, 21:43
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: gys0n » 14.10.2005, 08:41

A ja proponuje na pulpicie kliknac prawym, wejsc we właściwości, wybrac zakładke pulpit, nastepnie dostosuj pulpit, przejsc do zakładki Sieci web i wywalic stronke która nam sie wgrała na pulpit... powinno zostac tylko "moja bieżaca strona główna" - nie zaznaczona oczywiście.. a jak to nie pomoze (bo tak tez sie zdazalo) to format badz ewentualne szukanie po innych forach rozwiazania tego problemu..gdzies na bank jest bo tez kiedys z takiego rozwiazania korzystalem..

Porębianin
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 179
Rejestracja: 01.07.2004, 19:33
Lokalizacja: ...

Post autor: Porębianin » 14.10.2005, 10:41

to też już próbowałem sam nawet na to wpadłem .. nie da sie jest tylko jedna stronka..

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 14.10.2005, 11:20

Jeśli masz ochotę dalej z tym walczyć to polecam forum :arrow: http://forum.infojama.pl Jeśli tam Ci nie pomogą to już raczej nikt tego nie zrobi i pozostaje format C: :? Zapomniałem też wcześniej napisać o łatkach do WinXP (Blaster i Sasser) ale to oczywiście po formacie - znajdziesz je na tym samym forum. Powodzenia.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
ZiGi
Mistrzu
Mistrzu
Posty: 1140
Rejestracja: 16.06.2004, 20:28
Kontakt:

Post autor: ZiGi » 16.10.2005, 10:32

mialem kiedys cos takiego, ale po zeskanowaniu antywirusem i po usunieciu wirusow mi wszystko zniklo ;) wiec proponuje jeszcze raz sprobowac... Albo tak jak wczesniej mowilem format, chociaz tego niechcesz...
Obrazek

ODPOWIEDZ