MIRANET

Wszystko co związanie z komputerami i dostępem do światowej pajęczyny
Awatar użytkownika
gys0n
Moderator
Moderator
Posty: 858
Rejestracja: 22.09.2004, 21:43
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

MIRANET

Post autor: gys0n » 17.05.2005, 17:05

Skoro mamy już jedną firmę "obgadywaną" na forum to dlaczego miałoby nie być drugiej.. :wink: A tak z jajem to co użytkownicy sądzą o tej firmie..jakie odczucia.. :?: :?:
Mnie się tu bardzo podoba, a i współpraca jest owocna... :idea:
Jeśli chcielibyście dowiedzieć się więcej o Miranecie to walcie śmiało :arrow: TUTAJ :idea:

AXEL88
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 401
Rejestracja: 24.04.2005, 15:08

Post autor: AXEL88 » 17.05.2005, 17:54

Jak dla mnie to spoko nie mam zadnych problemow. Na razie jest ok ale zobaczymy co bedzie potem moze lepiej i tego bym sobie zyczyl
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lucky Luck
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 88
Rejestracja: 02.03.2005, 11:13
Kontakt:

Post autor: Lucky Luck » 17.05.2005, 19:29

No ja tez należe do tych zadowolonych użytkowników netu dostarczanego przez MIRANET. Jestem zadowolony choć nie powiem że nie mam zastzreżen co do firmy, ale to takie drobne nieścisłości. Można powiedzieć ze odwalili kawał dobrej roboty, Pozdrowienia dla chlopców z Miranetu.


Ps.
Słyszałem że jeszczce jedna firma ma działać na terenie Poręby, nie jaka 'Kamelot'. http://www.kamelot.net.pl/. Może już ktoś z niej korzysta to niech się pochwali :D :D :D
...A może nasz świat jest piekłem jakies innej planety!!

Awatar użytkownika
gys0n
Moderator
Moderator
Posty: 858
Rejestracja: 22.09.2004, 21:43
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: gys0n » 17.05.2005, 21:31

Też słyszałem o tej "firmie", ale mam pewne wątpliwości..wystarczyło, że poczytałem forum tej "firmy".. to wszystko opiera się na radiówce.. zresztą Porębę dopiero mają w planach..wg. mnie oni nie są tu wcale potrzebni.. :!:

Awatar użytkownika
ZiGi
Mistrzu
Mistrzu
Posty: 1140
Rejestracja: 16.06.2004, 20:28
Kontakt:

Post autor: ZiGi » 17.05.2005, 21:46

Moim zdaniem to srednia firma... A widze to po ich stronie internetowej (nie mowie o Miranecie ! ). Błedy, nie dorobienia i takie rózne. Niewiem jak wy ale ja mysle ze jezeli taka maja stronke to moga miec podobne lacze!
Obrazek

Awatar użytkownika
Ted Kaczynski
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 72
Rejestracja: 29.11.2004, 22:58
Lokalizacja: Puszcza

Post autor: Ted Kaczynski » 17.05.2005, 22:39

A tak szczerze jakie macie transfery w Miranecie? Macie tak samo jak w Tivnecie podzielony transfer na www i reszte? Macie jakąś prędkość gwarantowaną czy zdaża się czasem że łącza są zapchane?
"Jak masz srake to składaj papier na cztery" Adam Mickiewicz
"Nie bądź rasistą - zabij wszystkich"

Awatar użytkownika
gys0n
Moderator
Moderator
Posty: 858
Rejestracja: 22.09.2004, 21:43
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: gys0n » 17.05.2005, 23:10

Napisze Ci tak:
Ze stronek zdarza sie i 1,5 MB/s - fakt jest faktem, ze to jest rzadkosc ale tak bywa..utrzymuje sie srednio 150 - 300 kB/s (mowa o stronkach), prawie wszystkie p2p sa poblokowane w dzien(poza Emule chyba), natomiast w nocy otwieraja cale lacze - zdarza mi sie dosc czesto ze przez noc uciagne z BitCometa 3 GB :wink: a srednio 1,5-2 GB..ogolnie bardzo mnie satysfakcjonuje ta firma..robili mi kompa dwa miesiace temu i nawet systemu nie przeinstalowywalem..rewelacja..polecam wszystkim :idea:

Awatar użytkownika
Piotr Lato
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 308
Rejestracja: 01.06.2005, 18:06
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Co z tą siecią?

Post autor: Piotr Lato » 13.06.2005, 12:15

Nie wiem jak u Was,ale ja nie zawsze mogę wejśc na siec!Wyskakuje komunikat o błędnej ścieżce dostępu,a jak już uda to nie daje rady wejsc na zaden komp,ani też kumpel nie moze dostac dostępu na moj.Co jest?Pomózcie!! P.S. Zabezpieczenia mam wyłaczone tzn Firewall itp. :?:

pikus
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 27.11.2004, 20:36

Post autor: pikus » 16.08.2005, 12:04

napiszcie jakie macie transfery jak ciagniecie np mp3 ze stron.bo u mnie zaczyna sie od 50kB/s i zaraz powoli spada do 25-14kB/s.wkurzajace to jest :evil: .u was jest tak samo?pozdro

Awatar użytkownika
ZiGi
Mistrzu
Mistrzu
Posty: 1140
Rejestracja: 16.06.2004, 20:28
Kontakt:

Post autor: ZiGi » 16.08.2005, 12:18

Ja ze stronek jak np sciagam mp3 z djwitka mam transfer utrzymujacy sie na poziomie okolo 130 kb/sek

DODANO :
tyle ze ja nie jestem w miranecie tylko u PANA K. 8) na krzemiendzie 8)
Obrazek

pikus
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 27.11.2004, 20:36

Post autor: pikus » 16.08.2005, 12:54

to fajnie masz tylko chodzi mi o MIRANET wlasnie

janek
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 134
Rejestracja: 17.05.2005, 19:47

Post autor: janek » 16.08.2005, 14:21

No poewim ze mam neta z miranetu i niespecjalne mam transfer :? a czasem stronki sie tez strasznie długo ładują wsumie zadowolony z ich usług zabardzo nie jestem ale cóż zrobić
Zawiścia Chłone-Co??? Rozczarowanie spore???

Porębianin
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 179
Rejestracja: 01.07.2004, 19:33
Lokalizacja: ...

Post autor: Porębianin » 16.08.2005, 14:47

MIRANET JEST DO D**Y !!!! .....
Panowie zeby nie być gołosłownym komentarze janka , i bodajże pikusia .... nie są mi obce ... słyszałem od wielu ludzi , że ta firma jest do niczego .... na początku chodziło im to przyzwoicie , lecz teraz przy większej ilości użytkowników.... chodzi to wszystko opłakanie ...

POZDRAWIAM I POLECAM FIRME TIVNET wszysko chodzi należycie dobrze stronki śmigają ... większe pliki też spokojnie się ściągnie ... w nocy jest wypas .. (KONKURENCJE - dobrze że jest bo ciekawe jaką by cene zaśpiewał miranet jako monopolista w tej dziedzinie na naszym porębskim rynku)

pikus
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 27.11.2004, 20:36

Post autor: pikus » 16.08.2005, 19:27

dokladnie na poczatku bylo wypas,ale od juz dluzszego czasu jest masakrycznie i co tu robic z takim netem jeszcze 45zeta sciagaja :x

sloneczko_x
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 14.08.2005, 19:22

Post autor: sloneczko_x » 20.08.2005, 22:27

Mam neta z MIRANETU i nie jestem zadowolona z ich usług :? może na początku przez pierwsze 2 tygodnie było super. Stronki się bardzo szybko ładowały i w ogóle było spox, a teraz :? strona ładuje się bardzo długo, net czasami mi w ogóle nie działa. Np w niedziele nie wiem jaja sobie chyba robią bo czasami nie mam neta cały dzień :?
I to ma być porządna firma... Ja pluje na taka "porządna" firme

Zablokowany