Jak się łączysz z Internetem?

Wszystko co związanie z komputerami i dostępem do światowej pajęczyny
Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Jak się łączysz z Internetem?

Post autor: Matt » 01.08.2004, 13:04

Napiszcie jak łączycie się z netem :idea: Kto jest Waszym dostawcą, jaki macie transfer i czy jesteście zadowoleni z ich usług :?: Możecie też dodać w jakiej części Poręby mieszkacie :wink: Ja mam Neostradę 640 i jedyne co mi nie odpowiada to cena.. bo poza tym działa zajebiście :P
Ostatnio zmieniony 02.08.2004, 01:47 przez Matt, łącznie zmieniany 2 razy.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Cpt_Willard
Woźny
Posty: 509
Rejestracja: 25.06.2004, 09:53
Lokalizacja: Dark corners of the earth
Kontakt:

Post autor: Cpt_Willard » 01.08.2004, 16:53

Ja od niedawna jestem użytkownikiem Neozdrady 128. Dostarcza mi jej jaśnie panująca i oświecona TELEKOMUNA. Transfer mam od 16 kB/s w dół :). Niestety z powodu warunków terenowych nie miałem alternatywy. Można powiedzieć, że jestem zadowolony :)
"The only thing I ever saw that came close to Objective Journalism was a closed-circuit TV setup that watched shoplifters in the General Store at Woody Creek, Colorado"
Hunter S. Thompson

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 31.08.2004, 19:50

Pożegnałem się z Neostradą i przerzuciłem się na TIVNET. Jak dotąd jestem zadowolony. Transfery mam różne. www (przeglądanie stron) około 10-16KB/s, p2p od 10-30KB/s (tyle udało mi się wyciągnąć kiedyś z eMuła). Podsumowując, już teraz jest całkiem przyzwoicie a od września dodają następny 1Mb/s czyli w sumie będzie już 4Mb/s.. nie mogę się doczekać :) Mam nadzieję, że na tym nie poprzestaną i przepustowość ich łączy będzie się nadal powiększała :wink:
Ostatnio zmieniony 14.09.2004, 23:52 przez Matt, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Cpt_Willard
Woźny
Posty: 509
Rejestracja: 25.06.2004, 09:53
Lokalizacja: Dark corners of the earth
Kontakt:

Post autor: Cpt_Willard » 31.08.2004, 20:43

A gdzie i jak można się podłączyć i ile to kosztuje?? :)
"The only thing I ever saw that came close to Objective Journalism was a closed-circuit TV setup that watched shoplifters in the General Store at Woody Creek, Colorado"
Hunter S. Thompson

Awatar użytkownika
BrowarMan
Moderator
Moderator
Posty: 1467
Rejestracja: 05.07.2004, 13:28
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: BrowarMan » 31.08.2004, 22:30

jakbyś chciał sie łączyć przez Tivnet to podłączenie cie wyniesie 300 zł (radiówka) a abonament miesięczny 40 zł...

a wiecej na www.tivnet.pl
Nigdy nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu, a potem pokonają doświadczeniem.

lamer
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 13.09.2004, 22:02

Post autor: lamer » 14.09.2004, 21:39

ja to mam radiowe DSL 1024 i jestem zadowolonykiedys na overnet 30 kb/s wyciągnęł 8)

lamer
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 13.09.2004, 22:02

Post autor: lamer » 27.09.2004, 21:24

Moj nowy rekord to na eMule 60 k/s 8) a dokładnie to nie na emule tylko na sivka :o no to na tyle chciałem tylko to napisać 8)

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 04.10.2004, 15:07

Właśnie się dowiedziałem, że w MiraNecie (księgarnia) nie ma możliwości otrzymania publicznego IP. To dlatego, że ich łącza to DSL a publiczne IP przydzielają tylko Polpak'owi :?
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Acemean
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 217
Rejestracja: 17.01.2005, 01:25
Lokalizacja: Polska

Post autor: Acemean » 30.10.2004, 15:14

Ja siedze na łączu TIVINETU i to co sie teraz dzieje to jest obłęd :? :? strony www ładują mi sie normalnie jesli chodzi o śćiganie no to koszmar :!: :!: :!: Pytałem się gościa jaki jest przydzielony transfer na sciaganie każdemu użytkownikowi on mi odpowiada że standart to 20kb/s ja byłem w :shock: zastanawiałem sie nad tym i cos jest nie tak otóz jakiś miech temu mój transfer sięgał blisko 80kb/s a w ciągu tygodnia spad mi do 30kb/s az do niedawna mam zaledwie i nie zawsze 10kb/s niewiem co teraz o tym myślec :?: :?: :?: :? :?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 30.10.2004, 16:22

W TIVNECIE www i poczta to DSL i mamy ok 23KB/s na abonenta. Reszta (eMule itd) to POLPAK (2Mb/s) dzielony na wszystkich. Podobno do końca roku będzie dokupione jeszcze jedno łącze. Czekam z niecierpliwością :wink:
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
ZiGi
Mistrzu
Mistrzu
Posty: 1140
Rejestracja: 16.06.2004, 20:28
Kontakt:

Post autor: ZiGi » 08.04.2005, 18:52

Ja mam radiowe ale moja dzielnicowa :] z krzemiendy :wink:

Download Speed : 234 kilobit/sekunda

Upload Speed : 248 kilobit/sekunda

Moim zdaniem jest całkiem nieźle...
Obrazek

Kitka
Nowicjusz
Posty: 17
Rejestracja: 22.12.2004, 14:37
Lokalizacja: Poręba

Post autor: Kitka » 08.06.2005, 16:05

Nio tak tak radiówka :) Pozdrowienia dla pana Marcina :)

Awatar użytkownika
ZiGi
Mistrzu
Mistrzu
Posty: 1140
Rejestracja: 16.06.2004, 20:28
Kontakt:

Post autor: ZiGi » 08.06.2005, 18:16

Hehe dolaczam sie do pozdrowien 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Westwood
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 146
Rejestracja: 05.09.2005, 16:24
Lokalizacja: Poręba

Post autor: Westwood » 05.09.2005, 16:38

Witam wszystkich! Ja łącze się z netem poprzez DSL.Mam sieć na swoim osiedlu do której należy 10 osób i łącze mamy 2mb i płacimy 30zł na miesiąc jestem bardzo zadowolony z tej sieci tym bardziej że w najlbliższym czaise zmieniamy łącze na 4mb więc wychodzi na to że będe miał takie łącze jak w TIVNECIE tylko jest taka róznica że ja bede miał w 10 osób i bede płacił 36zł na miesiąc a w TIVNECIE opłata wynoisi prawie 50zł :D

wojtek1981
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 177
Rejestracja: 14.12.2004, 19:37
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: wojtek1981 » 02.11.2005, 07:59

A mnie transfer w neo zwiekszyli dwokrotnie. I to zupelnie za free. :D :D :D

Zostaje w tp a mialem sie juz niedlugo przenosic. :D :D :D

ODPOWIEDZ