TIVNET

Wszystko co związanie z komputerami i dostępem do światowej pajęczyny
Awatar użytkownika
Piotr Lato
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 308
Rejestracja: 01.06.2005, 18:06
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Piotr Lato » 04.11.2005, 13:16

Także myliłem się mysląc że nie bedzie przejęcia Miranetu. 3 dni bez netu, ciężko bylo, mam nadzieje że siec Tivnet bedzie lepiej działac niz Miranet (jak wogóle można bylo wejsc na nią).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Blue79
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 352
Rejestracja: 15.09.2005, 23:04
Lokalizacja: Poręba :D

Post autor: Blue79 » 04.11.2005, 13:30

Tivnet bardzo dobrze chodzi nie to co Miranet, któs kiedyś pisał że tam czasami nie było internetu, u nas się tak nie zdarza :D :D :D
"Życie nie składa się z oddychania, tylko z chwil, które zapierają dech w piersi."
Obrazek
Obrazek
Obrazek

FliP
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 107
Rejestracja: 10.10.2005, 13:44
Lokalizacja: CeNtEr of ThE CiTy

Post autor: FliP » 04.11.2005, 14:30

no powiem waz ze jak sie cos przesyla przez gg chociazby to idzie jak zloto duzo szybciej niz wczesniej
ŻyCie JeSt ZbYt kRóTkIe bY mIeĆ CzAs nA zMaRtWiEnIa!

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 04.11.2005, 15:14

Zgadza się od jakiegoś czasu świetnie działa przsyłanie plików przez GG. Zarówno między użytkownikami Tivnetu jak i na zewnątrz. Zauważyłem też, że bez wględu na to, w której podsieci Tivnetu są użytkownicy (adresy: 192.168.2.x, 192.168.3.x, 192.168.4.x,) to pliki idą przez LAN z pełną prędkością - np. plik 700MB przesyłamy w ok. 2 minuty :!: :shock: Dawniej rzadko przesyłanie plików przez GG w ogóle działało.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

<Gohan>
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 57
Rejestracja: 16.10.2005, 17:16

Post autor: <Gohan> » 04.11.2005, 17:44

No pliki w gg smigaja jak zloto ale nie wiem jak jest w Emule bo nie sprawdzalem
ChOĆ.ŻYc!e.c!ąŻy.a.pSyCh!kA S!AdA.N!E.MoGę.s!ę.pOdDać! tO~MoJa~zAsAdA!

Awatar użytkownika
Flap
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 128
Rejestracja: 10.10.2005, 15:58
Lokalizacja: CitY CenTer

Post autor: Flap » 04.11.2005, 19:00

Qrde mnie sie Emule nie chce laczyc z razorbackiem 2 :? i troche lipnie nie wiem czemu
Takich 3 jak nas 2 nie ma ANI JEDNEGO =]

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 04.11.2005, 19:55

Jeśli nie masz publicznego IP to Razorback raczej Cię nie wpuści. Zamów sobie pub. IP w Tivnecie.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
gys0n
Moderator
Moderator
Posty: 858
Rejestracja: 22.09.2004, 21:43
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: gys0n » 04.11.2005, 20:07

A S. bierze jakies pieniadze za publiczne IP ??

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 04.11.2005, 20:26

Publiczne IP w Tivnecie jest bezpłatne.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Wilku
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 50
Rejestracja: 13.10.2005, 18:33
Lokalizacja: Poręba

Post autor: Wilku » 08.11.2005, 16:39

Miranet Splajtował i Osoby podłączone w Firmie Mir4anet jak np JA przeszły do Tivnetu ciekawe co teraz bedzie mam nadzieje ze zwieksza łącze bo z tego co wiem to troche osób doszło i jak wszyscy wejda na neta i obciaza sieć to bedzie lipa:(:(:(:
Stara Szkoła Nie Pamiętasz Tych Czasów-Reprezentuje Siebie -Nie Wywołuj WILKA z Lasu

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 08.11.2005, 16:56

Wysil się trochę i poczytaj wcześniejsze posty albo wejdź na www.tivnet.pl :evil: Już była o tym mowa :idea:

A teraz druga sprawa. Nie ma już możliwości przesyłania plików w GG między użytkownikami Tivnetu z różnymi klasami IP. Działa tylko poza Tivnet oraz wewnątrz takiej samej klasy IP.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Flap
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 128
Rejestracja: 10.10.2005, 15:58
Lokalizacja: CitY CenTer

Post autor: Flap » 08.11.2005, 17:22

no i to jest bez sensu nie mogl zostawic tak jak bylo bo bylo zaje....cie a teraz lipa
Takich 3 jak nas 2 nie ma ANI JEDNEGO =]

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 08.11.2005, 18:02

Widocznie nie mógł. Przesyłanie plików przez GG między różnymi klasami IP generuje zbyt duży ruch.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
gys0n
Moderator
Moderator
Posty: 858
Rejestracja: 22.09.2004, 21:43
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: gys0n » 08.11.2005, 19:37

Miranet nie splajtowal tylko zwinal interes bo im sie to nie oplacalo.. wiecie chyba sami ile kasy wtopili w kafejke..:/
Maja pH zreszta nie placili za prad i lokal..pozniej zwolnili pracownice..prad im odcieli..postanowili wtedy ze poczekaja jeszcze 2 miesiace zeby im sie to wszystko zwrocilo..doczekali sie i zwiali..:P

Awatar użytkownika
Blue79
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 352
Rejestracja: 15.09.2005, 23:04
Lokalizacja: Poręba :D

Post autor: Blue79 » 08.11.2005, 23:03

Tak to bywa w życiu jednym się udaje drugim nie. Dobrze że Tivnet dobrze sie trzyma i wszystko jest OK, ale przydało by sie jeszcze większe łącze ale tak jest nienajgorzej :wink:
"Życie nie składa się z oddychania, tylko z chwil, które zapierają dech w piersi."
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ