TIVNET

Wszystko co związanie z komputerami i dostępem do światowej pajęczyny
Timmy
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 162
Rejestracja: 16.06.2004, 20:52
Lokalizacja: Poręba

TIVNET

Post autor: Timmy » 09.11.2004, 21:33

Witam
Mam pytanie do wszystkich którzy korzystają z usług firmy Tivnet,
chodzi o to, że od jakiegoś czasu z cholerę nie mogę nic ściągnąć z sieci,
próbowałem kazy, emula, torrenta, mirca i na żadnym nic nie ssie, miesiąc temu jeszcze jako tako się ciągneło. Gadałem z kumplami z klasy, którzy też mają Tivnet i u nich jest to samo i nawet zewnętrzne IP nic nie daje

Ludzie pomóżcie :roll: :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 09.11.2004, 21:44

Mam to samo. Transfer na eMule kilka tygodni temu (17 października) spadł nagle (niemal do zera) i tak juz zostalo. Nawet uploadu nie ma takiego jak powinien być. Tak jakby ktoś nagle zapchał łącze. Gadałem już Łukaszem z TIVNET'u i wtedy nie wiedział co to może być. Teraz podobno konfigurują jądro pod protokół UDP :roll: hmm :roll: może to coś da. Myśli też o kupnie dodatkowego łącza jeszcze w tym roku.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Acemean
Regularny bywalec
Regularny bywalec
Posty: 217
Rejestracja: 17.01.2005, 01:25
Lokalizacja: Polska

Post autor: Acemean » 09.11.2004, 21:50

U mnie dopiero dzisaj stanoł :shock: a jeszcze wczoraj mi ciągło :?
może znowu ktoś zasał łącze :!: tak jak było to kiedyś :?: :?:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 09.11.2004, 21:53

Od paru dni widzę małą poprawę. Przez noc ściągam około 100-150MB :roll: Wtedy dowiedziałem się że kombinują coś z jądrem... może to coś jednak pomoże :?: :idea:
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Cymbalista
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 844
Rejestracja: 16.11.2004, 22:04

Post autor: Cymbalista » 18.11.2004, 00:36

Jak w tivnecie moge sobie zamowic publiczny adres IP? :?:
Było cymbalistów wielu.....................
"Być radosnym, dobrze czynić i wróblom pozwolić ćwierkać"

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 26.11.2004, 15:09

Idź do nich i powiedz, że chcesz publiczny IP i tyle. A co do tych problemów z eMulem w Tivnecie to wystarczy wyłączyć UDP w ustawieniach. U mnie zadziałało :) Mam transfery ok 10-30KB/s 8)
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

hehehe
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 36
Rejestracja: 28.06.2004, 17:20

Post autor: hehehe » 26.11.2004, 16:01

Działam Wam może gg???Kurde przed chwilą działał a teraz nie mam.Osoby, które mają necik z TIVNETu napiszcie mi czy działa Wam gg.Wszystko u mnei działa prócz gadulca cyh:/ :twisted: :evil: :twisted:
hehehe ja to jestem

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 26.11.2004, 16:14

U mnie działa.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

hehehe
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 36
Rejestracja: 28.06.2004, 17:20

Post autor: hehehe » 26.11.2004, 16:25

to czemu u mnie od 20 min nie działa :(
hehehe ja to jestem

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 26.11.2004, 16:29

Może to problemy serwerów GG :? Nie wiem. Poczekaj jeszcze trochę. Jeśli działa Ci teraz net to znaczy, że po Twojej stronie wszystko gra :wink:
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

hehehe
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 36
Rejestracja: 28.06.2004, 17:20

Post autor: hehehe » 26.11.2004, 18:34

Działa, ale musiałam zrobić "Przywrócenie systemu"Dziaki.
hehehe ja to jestem

Awatar użytkownika
Cymbalista
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 844
Rejestracja: 16.11.2004, 22:04

Post autor: Cymbalista » 07.03.2005, 19:32

Mam pytanie
Administrator z Tivnetu przeslal mi adres publiczny IP i nie wiem co z nim zrobic :?: Czy mam go wpisac w miejsce starego IP :?: Juz probowalem tego manewru i nic, net nie dzialal.
Pomozcie nieporadnemu Cymbaliscie :!: :oops: :!:
Było cymbalistów wielu.....................
"Być radosnym, dobrze czynić i wróblom pozwolić ćwierkać"

Awatar użytkownika
Matt
Administrator
Administrator
Posty: 3416
Rejestracja: 31.05.2004, 13:40
Lokalizacja: Poręba
Kontakt:

Post autor: Matt » 07.03.2005, 20:21

Nic z nim nie musisz robić. Publiczny IP po prostu został Ci przydzielony i nigdzie nie musisz go wpisywać. Od teraz możesz np. grać w gry online albo uzywac eMula itp. :wink:
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein

Awatar użytkownika
Cymbalista
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 844
Rejestracja: 16.11.2004, 22:04

Post autor: Cymbalista » 07.03.2005, 21:54

Wielkie Dzieki Matt :!:
Teraz juz wiem na czym stoje :wink:
Było cymbalistów wielu.....................
"Być radosnym, dobrze czynić i wróblom pozwolić ćwierkać"

Awatar użytkownika
Vinc
Sporadyczny bywalec
Sporadyczny bywalec
Posty: 105
Rejestracja: 27.11.2004, 18:43
Lokalizacja: Poręba

Post autor: Vinc » 07.03.2005, 22:35

I zainstalować sobie jakiegoś mądrego firewalla, jeśli nie masz, bo teraz jesteś od razu wystawiony na widok publiczny :wink:

ODPOWIEDZ