Szkoła średnia
Palarnia to powinna być dopiero na studiach i tak jest. Ale uważam ze palacze ze szkoły sredniej to mlodzi gówniarze i gówniary które szukają wrażen i chowają sie za hotelem i palą na szybko. Kible napewno tez zadymione ale jak nauczyciel spyta czy ktoś palił to kązdy nie ma odwagi sie przyznac i kłamie w zywe oczy. Bardzo to przykre ze celem mlodziezy jest zdobycie kasy na fajki czy piwo niz zabranie np. dziewczyny do pubu czy do kina.
Karamba - tylko szczerość
- cukiereczek_x
- Regularny bywalec
Ale to jest sprawa każdego ucznia czy pali
Jeżeli chce się truć to niech się truje. jemu się nie wytłumaczy, że robi źle 
Hmm u nas w szkole pali bardzo dużo osób, ale nauczyciele i tak wiedzą kto. Kara za palenie to zrobienie czegoś na rzecz szkoły bądź zakupienie np. farby. Ale jeżeli masz kase żeby kupić sobie codziennie paczke fajek za 7 zeta, to dla ciebie żaden problem kupić farbe, a palić będziesz dalej. Kara powinna byc bardziej surowa

Hmm u nas w szkole pali bardzo dużo osób, ale nauczyciele i tak wiedzą kto. Kara za palenie to zrobienie czegoś na rzecz szkoły bądź zakupienie np. farby. Ale jeżeli masz kase żeby kupić sobie codziennie paczke fajek za 7 zeta, to dla ciebie żaden problem kupić farbe, a palić będziesz dalej. Kara powinna byc bardziej surowa

Nie pójde do nieba, bo... mam lęk wysokości
.Może i pokręcony,ale należałoby przeczytać dokładniej.Ja napisałam poziom, nie poziom kształcenia,troszke uogólniłeś.Bo istnieją szkoły gdzie jest pewna dyscyplina i niedopuszczalne są pewne rzeczy pod rygorem usunięcia i są szkoły o niższym poziomie gdzie nikt nikogo nie kontroluje.Nie chciałabym tu podawać przykładów,ale są dwie takie szkoły całkiem blisko siebie i jednocześnie całkiem odmienne.jaki niby związek z poziomem /w ZS i tak nieskiego/ kształcenia mają papierochy??? trochę pokręcony wniosek.
nie bądzcie smieszni...konczysz 18stke i palisz legalnie...nikt nie powinien cie za to karac ani zabraniac...jedynie wytłumaczyc a decyzje powinienes podjąc sam..bez przesady...a co papierosy mają do poziomu nauczania czy opinii szkoły to nie wiem...bo chyba w Polsce nie ma szkoły w ktorej by sie nie puszczało dymka....
Nigdy nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu, a potem pokonają doświadczeniem.
z tym się zgodzę.Rzeczywiście to jest decyzja osoby pełnoletniej...konczysz 18stke i palisz legalnie...nikt nie powinien cie za to karac ani zabraniac...jedynie wytłumaczyc a decyzje powinienes podjąc sam..bez przesady...
ale z tym się nie zgodzę,używki a takimi niewątpliwie są papierosy mają wpływ na opinię szkoły w mniejszym lub większym stopniu.a co papierosy mają do poziomu nauczania czy opinii szkoły to nie wiem...
A papieros to nie używka?Skończcie już gadać o tym paleniu bo to do niczego nie prowadzi. Odbiegacie w wielu postach od tematu. Jest specjalny dział poświęcony używkom
Zmiana 5 min. później:
Małe sprostowanie.
Jeśli jest taka możliwość to można przenieść odpowiedzi na temat używek do odpowiedniego tematu, niestety ja tego nie potrafię.Jest specjalny dział poświęcony używkom
Noo, więc właśnie.LOLA pisze:A papieros to nie używka?
Da się ale na razie nie chcę tego robić bo początek tego wątku rzeczywiście odnosił się do szkoły średniej. Skończcie już z tym.LOLA pisze:Jeśli jest taka możliwość to można przenieść odpowiedzi na temat używek do odpowiedniego tematu, niestety ja tego nie potrafię.
"Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej nie mam pewności." - A. Einstein
- cukiereczek_x
- Regularny bywalec
- cukiereczek_x
- Regularny bywalec
Nono nawet dużo osób dzisiaj było, nawet pani dyrektor była troszke zdziwiona 
Ale nawet spoczko było, tak ok 11:30 już byliśmy woli
Na sali był mecz uczniowie vs. nauczyciele. Mimo, że nauczycieli grało 3 (ksiądz Mariusz, p. Dziechciarek i p. Kołton) ograli uczniów
moje gratulacje
hehe....

Ale nawet spoczko było, tak ok 11:30 już byliśmy woli

Na sali był mecz uczniowie vs. nauczyciele. Mimo, że nauczycieli grało 3 (ksiądz Mariusz, p. Dziechciarek i p. Kołton) ograli uczniów

Nie pójde do nieba, bo... mam lęk wysokości
- cukiereczek_x
- Regularny bywalec